Jesteśmy magiczni... Nie zmieniajmy tego..
Według mnie poza podstawowymi działami przeniesionymi z amorionu (domy, itp) bardziej powinniśmy się skupić jak rozplanować samą grę. Bo tamto można dosłownie w kilku tematach zmieścić (jeden na postać, drugi na dom, itd). A ważne są raczej działy typu: przygoda za miastem, urocze zakamarki miasta i okolic, park, arena (lub pojedynki).
to dobrze. bo najpierw od tego by się przydało zacząć. Bo co do domów to to jest szczerze mówiąc mało istotne. Lista domów, ich opisy itp można dosłownie w 2 tematach zmieścić bo i tak mało kto tego będzie używał
jakoś jeszcze tego admina nie dostałem. a miałem się za to dzisiaj zabrać.
I odrazu opisze jakby to mogło wyglądać według mnie:
1. Sklepy:
1.1. Płatnerz
1.2. Zbrojmistrz
1.3. Łucznik
1.4. Alchemik
1.5. Apteka, itd
2. Miejsca spotkań (czyli tam gdzie przeważnie prowadzimy klimatyczne rozmowy o niczym)
2.1. Tawerna
2.2. Park
2.3. Targowisko (takie do pogadania przy zakupach)
2.4. Obrzeża miasta
3. Miejsca pracy
3.1. tutaj będzie bez poddziałów bo i po co się na tym skupiać (każdy tylko opisze czym się zajmuje)
4. Miejsce walk:
4.1. Arena wojowników
4.2. Arena magów
4.3. Koloseum (czyli łucznicy i cała reszta) - coś na styl miejsca zawodów
5. Przedmieścia
5.1. Polana chowańców
5.2. Kopalnie
5.3. Farmy
5.4. Lasy (dla drwali)
5.5. Prywatne tereny (czyli wszystko co chcecie)
6. Dzielnica "wiary"
6.1. Świątynia (i w tym mieści się ołtarz i kaplica ślubów)
6.2. Szaman
6.3. Wróżbita
7. Dzielnica rozrywki (niech ktoiś tutaj wymyśli normalną nazwę)
7.1. Loteria
7.2. Gry na pieniądze (tam będą konkursy itp)
8. Przygody (tutaj dłuższe sesje w mieście czy poza nimi)
8.1. Akcja (sesje nakierowane na akcje)
8.2. Styl pisarski (sesje luźne ale z opisami)
8.3. Reszta.
I co o tym myślicie??
zrobione (mam nadzieje że poprawnie). I przepraszam za kłopot bo to jest tylko jedno z możliwych wersji (zazwyczaj akceptacje konta może dokonać admin)
A i jeszcze wracając do spraw organizacyjnych to zastanawia mnie w jaki sposób planujecie rozporządzać tak zwanym bogactwem (ruda miedzi, węgiel, itp)? Bo zastosowanie tego dla mnie jest niepojęte
Ostatnio edytowany przez Evaros (2009-05-02 19:13:30)
jednak po co opisywać to na forum według mnie raczej takie rzeczy jak ruda będą tu nieprzydatne bo ludziom nie będzie się chciało opisywać co z tym robią.
A i nie chce cie smucić ale mając moda moge co najwyżej edytować-kasować tematy i posty ale nie jestem w stanie dodawać nowych działów (a właśnie dostałem moda)
Ostatnio edytowany przez Evaros (2009-05-03 07:58:04)